Ko smo?

NVO “Radio Kameleon-otvorena mreža ljudskih prava i demokratije” je nezavisna, nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2003. godine u cilju pozitivnog doprinošenja mijenjanju okruženja za kreiranje javnih politika i implementacije zakona i prava u Bosni i Hercegovini – čineći ih više transparentnim i inkluzivnim, baziranim na dokazima i orijentisanim ka EU.

Kako je sve počelo?

Odluke koje donosimo danas ostavljaju dubok trag na putu za budućnost. Na Festivalu savremene žene slavili smo uspjehe, snagu žene, njen utjecaj na društvo i napredak kroz povijest. Pitali smo se kako uspjehe svih posebnih žena pozicionirati na društvenoj ljestvici i stvoriti inspirativne uzore za mlade djevojke i djevojčice.
Nas 100 000 jedino zajedno možemo pokrenuti političke igrače koji kreiraju preduvjete za ekonomski, politički, društveni napredak jedne zemlje, da prepoznaju, a potom i osiguraju prostor za pozicioniranje žene u svim segmentima društvenog i političkog života.
Mi smo ujedinili ideju savremene, urbane, slobodne i uspješne žene i postavili je na mjesto koje joj pripada u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Ona je tu, svjesna i spremna preuzeti odgovornost za sudbinu svoje zemlje rame uz rame s muškarcem.

NAŠA PODRŠKA?

Građanska inicijativa ”IZBORI se za RAVNOPRAVNOST” sprovodi se u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

NAŠE AKTIVnOSTI!

MAKE A DIFFERENCE- BUDI I TI PROMJENA!