Mladi volonteri i volonterke na radionici održanoj u Banja Luci 2.marta pokazali su da su spremni da se bore za ravnopravnost u Bosni i Hercegovini. Radionici su prisustvovali mladi iz Banja Luke, Tuzle, Prijedora, Bihaća i Bijeljine, a učili su  o rodnoj ravnopravnosti, slobodi i mogućnostima ravnopravnog učešća u aktivnostima jednog društva, kako u javnoj i tako i u privatnoj sferi, bez ograničenja rodnim ulogama.

Radionica je bila interaktivnog tipa te su učesnici i učesnice zajedno sa predavačima i predavačicama razgovarali o diskriminaciji, stereotipima, rodnoj ravnopravnosti, položaju žena i muškaraca u politici, ali su razmjenjivali i ideje za nastavak kampanje.

Osim radionica u Sarajevu i Banja Luci,  volonteri i volonterke okupit će se i u Mostaru kako bi dogovorili nastavak aktivnosti kampanje ”IZBORI SE ZA RAVNOPRAVNOST”.

Građanska inicijativa”IZBORI se za RAVNOPRAVNOST” ima fokus na društvenom i ekonomskom osnaživanju žena za budućnost Bosne i Hercegovine. Jedan od ciljeva kampanje jeste prikupiti 100 000 potpisa podrške inicijativi za rodnu ravnopravnost što će podstaknuti donosioce odluka na punu implementaciju Zakona o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini.